|
||
Новости Энциклопедия переводчика Блоги Авторский дневник Форум Работа Декларация Поиск О нас пишут Награды Читальня Конкурсы Опросы | ||
|
||
Новости Энциклопедия переводчика Блоги Авторский дневник Форум Работа Декларация Поиск О нас пишут Награды Читальня Конкурсы Опросы | ||
Модератор: Dragan
Юрич писал(а):Poliytyka опубликовала список лучших польских книг 2022 года, который без подписки не посмотреть. Если у кого есть доступ... Заранее спасибо.
somnolent писал(а):Тоже не список
Юрич писал(а):Dlaczego ludzie przestali czytać?
Ludzie nadal dużo czytają. Trzydzieści lat temu chciałem założyć małe wydawnictwo, ale uznałem że czytanie zacznie wychodzić z mody i zrezygnowałem. Przez te lata rynek wydawniczy wzrósł kilkakrotnie. Żałuję tamtej decyzji. Nie wiem, na jakiej podstawie tworzy się te statystyki. Sam jestem zagorzałym czytelnikiem (minimum 50 książek rocznie) ale wątpię, czy ktoś o tym wie i czy jestem wciągany do baz danych ;) Znam bardzo wielu takich ludzi i wiem, że wielu wymienia się książkami między sobą. Jestem zbudowany tym, ile ludzie czytają, również młodzi. Wystarczy wejść na niektóre fora czytelnicze, albo sprawdzić ilość recenzji na 'lubimyczytac.pl'. A już podziemie nielegalnej dystrybucji e-booków to prawdziwa potęga ;)
Вернуться в Страноведение и культура
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 1